Lassan kiderül, miről tárgyalt titokban Bitay és Mészáros

Lassan kiderül, miről tárgyalt titokban Bitay és Mészáros
Már a múlt héten sem hitte el senki Bitay Mártonnak, hogy fél órán keresztül a fociról társalgott Mészáros Lőrinccel. Lassan az is körvonalazódik, miről tárgyalt valójában a földügyi államtitkár a felcsúti polgármesterrel.

Bitay Márton földügyi államtitkár és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester titkos találkozóján szó sem volt a fociról. Arról volt szó, hogyan lehetne valahogy elsimítani, hogy a felcsúti földoligarcha nyilvánvalóan túlnyerte magát az eddigi földárveréseken.
 
Mészáros Lőrinc mosdatásának egyik módja az lehetett volna, hogy felemelik az egy személy által vásárolható területek határát. A másik, hogy az állami földalapkezelő visszavon néhány árverési hirdetményt - véletlenül pont azokat, amelyeket a felcsúti földoligarcha bérel. Alapos a gyanú, hogy a titkos találkozón végül az utóbbi megoldás mellett döntöttek, így még több birtok marad Mészáros kezében.
 
Amíg nem világos, ki adott rá utasítást, hogy a földügyekért felelős államtitkár és a felcsúti polgármester egy kávé mellett titokban döntsön a közvagyon részét képező állami földek sorsáról, el se indítsák az újabb földárveréseket! Ha pedig beigazolódik a gyanú, Bitay Mártonnak távoznia kell!
 
Az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést a lopásgátló népszavazási kezdeményezéshez, amely épp a magyar föld szétlopása és a közpénz-milliárdokat kitalicskázó Matolcsyk és Mészárosok lopássorozatának megállítása ellen indult.
 
Gőgös Zoltán,
országgyűlési képviselő, elnökhelyettes
 
Beke Károly,
elnökségi tag