mszp.hu | önkormányzat 2014
2014. szeptember 15. 17:02

László Ferenc polgármesterjelölt bemutatkozása

1974-ben születtem Nagykőrösön. Itt nőttem fel, minden ehhez a városhoz köt. A Petőfi iskolába jártam, a Toldiban érettségiztem, majd a helyi református tanítóképző főiskolán szereztem diplomát általános szociális munkás szakon. A Ceglédi úton lakom családommal egy negyedik emeleti lakásban és mással ellentétben én nem építkezem Budapest környékén...

1998-tól szolgálom önkormányzati képviselőként szülővárosomat, az itt élő embereket. Hét éven keresztül vezettem a sportbizottságot, tagja vagyok Pest Megye Közgyűlésének is. Közéleti tevékenységem során rendszeresen erős kritikát fogalmaztam meg a jelenlegi városvezetéssel szemben, amiért cserébe jelenleg is hétről hétre gyaláznak és mocskolnak az adófizetők pénzén készített Önkormányzati Hírekben. Azonban minden támadásuk ellenére sem török meg, továbbra is ki fogok állni az urakkal szemben a kisemberek érdekeiért!

Az összefogás 12 pontja Nagykőrösért:

1. Közmunka helyett valódi termelő munkahelyeket, valódi segítséget a vállalkozásoknak!
2. Megszüntetjük a több milliós jutalmak és prémiumok osztogatását, felülvizsgálunk minden gyanús közbeszerzési döntést!
3. Nagykőrös iskolaváros. Visszaköveteljük általános iskoláinkat az államtól, újraindítjuk a kereskedelmi és ipari szakmunkásképzést!
4. Visszaköveteljük az államtól a nagykőrösi emberek pénzéből épített kórházunkat, rendet teszünk az egészségügyben!
5. Nagykőrösi hivatalokban nagykőrösi diplomás fiatalokat alkalmazunk!
6. A KÖVA van a lakosságért és nem fordítva. Politikai kinevezettek helyett szakembereket helyezünk a város cégének élére!
7. A rendőrséget partnernek tekintve megerősítjük a mezőőri szolgálatot, a közterület felügyeletet, anyagilag támogatjuk a polgárőrség egész várost lefedő hatékonyabb működését!
8. Mindenki csak annyit fizessen a távhőért, amennyit fogyaszt!
9. Megerősítjük a helyi demokráciát, az önkormányzati újságot közszolgálativá tesszük és nem az ellenzék mocskolására használjuk!
10. A városközponthoz méltóan fejlesztjük a város külső részeit és a vásárteret is!
11. A cifrakerti szabadtéri színpad felújításával színvonalas kulturális létesítményt alkotunk, játszóteret építünk a városközpontban, meglévő kulturális értékeink felhasználásával (pl. Pálfája) közösségi tereket hozunk létre, amelyek a fiatalok kulturális szórakozási lehetőségeit is biztosítják!
12. A lakosság igényei szerint átszervezzük a helyi tömegközlekedést (vasútállomáshoz, kórházhoz), végre megépítjük a kerékpárutat Nagykőrös és Cegléd között!