Láttuk Németh Szilárdot. De mikor látjuk a számláját?

Miközben egy átlagos csepeli dolgozó havi munkabére 8-10 ezer forinttal csökkent, a megélhetési költségei pedig legalább 20-25 százalékkal nőttek, a csepeli Németh Szilárd csak az igazságtalan, egykulcsos adóval ennek a többszörösét nyeri, és továbbra sem mondja meg: hol a számla?

Németh Szilárd naponta kiáll a sajtó elé, ennek ellenére két és fél hónapja nem képes válaszolni arra az egyszerű kérdésre: mennyi pénzt nyert ő a rezsicsökkentésen? Ha ahhoz van képe, hogy össze-vissza hazudozzon az MSZP rezsicsökkentéssel kapcsolatos álláspontjáról, akkor ahhoz is legyen bátorsága, hogy kiáll az emberek elé, és válaszol nekik arra: neki mennyi az annyi? Hol az emberek zsebéből kivett pénz?

Az MSZP továbbra is támogatja a rezsicsökkentést, mert a kétharmados kormányzat elmúlt három éve után az embereknek minden megélhetési költségeket csökkentő intézkedés jól jön. Azt viszont nem támogatja, hogy a
Fidesz-kormány és a fideszes álláshalmozók a kisjövedelmű kisfogyasztók kisemmizése árán gazdagodjanak tovább.

Az MSZP azért dolgozik, hogy az emberek mindennapi élete könnyebbé, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá váljon. Kormányra kerülése esetén ezért nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb rezsicsökkentést valósít meg, mint a Fidesz. Mivel pedig a megélhetési költségek nem csak a gáz- és villanyszámlából állnak, az MSZP az élelmiszerárak 22 %-os csökkentését is vállalja.

Török Zsolt
szóvivő