2012. február 06. 15:42

Lázár demokrata szeretne lenni

”A Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy a hátralévő kétharmados törvények közül a legérzékenyebb kérdésekben – ilyen a választási eljárási törvény, illetve a pártfinanszírozás – ötpárti tárgyalást kezdeményezünk, és júniusig megpróbáljuk azokat lezárni. A Fidesz elnöksége arról is döntött, hogy a szocialisták párt- és kampányfinanszírozási törvényjavaslatát emeljük be a csomagba.” - mondta Lázár János a Népszabadságnak. Dicséretes és támogatandó, hogy a Fidesz rájött, a nemzet nem csak a Fideszből áll, azonban ez így roppant kevés. Az MSZP nem ad felmentést a Fidesz bűnei alól ”30 ezüstért”. Nagyon sok mindent kellene tenniük azért, hogy újra demokratának mondhassák magukat.

Lázár János és a Fidesz most már közeledne az ellenzékhez, most már tárgyalna az MSZP javaslatáról, sőt be is emelné a törvénybe. Az a Fidesz tesz ilyet, aki népszavazással támadta a pártfinanszírozás rendezését. Mi történt azóta, pláne az elmúlt másfél évnyi kormányzás alatt?

Az ellenzék és a civilek, szakmai, érdekképviseleti szervezetek meghallgatása, egyeztetések nélkül, önhatalmúlag, egyoldalú pártutasításra, egyéni indítványok közé eldugott és egyéb aljas eszközökkel megalkotott 365 törvény után a Fidesz elérkezettnek látja az időt, hogy hirtelen demokrata legyen. Két törvény kapcsán. Szánalmas és álságos porhintés. Olyan hamis és átlátszó, mint a kormányzati békemenet.

Az MSZP nem adja el magát két törvényért.

A Magyar Szocialista Párt követeli, hogy a Fidesz tárgyalja újra a médiatörvényt, a munka törvénykönyvét, az önkormányzati törvényt. Azonnal tárgyalja újra az adótörvényeket és vezesse vissza a kétkulcsos személyi jövedelemadót. Tárgyalja újra a kinevezett pártkatonák ügyét. Vonja vissza az egyeztetés nélkül kinevezett pártkatonák, haverok, feleségek, rokonok, pornólapszerkesztők kinevezéseit, és konszenzussal válasszunk új, hozzáértő személyeket a fontos köztisztségekbe. Azonnali hatállyal vonják vissza a köznevelési törvényt, és kezdődjenek egyeztetések az új szabályozásról. A felsőoktatást érintő intézkedéseket is újra kell tárgyalni, szintén ötpárti egyeztetéssel. Adják vissza az Alkotmánybíróság jogköreit és függetlenségét. Állítsák vissza az érdekegyeztetés valós formáit. Helyezzék vissza jogkörébe a Költségvetési Tanácsot. Tárgyaljanak újra minden olyan törvényt, amelyet alávaló módon egyéni indítványként adtak be és fogadtak el, csak azért, hogy ne kelljen egyeztetniük róla.

Ám mindenekelőtt vonják vissza a társadalom többsége által elutasított, egypárti, pártpolitikai alaptörvényüket, és állítsák vissza az alkotmányt, és a demokráciát az országban.

Amíg ezt nem teszik, ne reménykedjenek, hogy bárki beveszi a félelmükben előhúzott hazug konszolidációs maszlagukat. Addig meg Lázár úr ne játssza itt a demokratát, mert attól még az, ami. Egy önkényuralmi rendszert építő megzavarodott ember elvtelen, sumák kiszolgálója. Politikusnak nem túl jó, de színésznek teljesen csapnivaló.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes