mszp.hu | Belföld | brókerkormány Lázár János
2015. április 30. 17:44

Lázár János a brókerkormányt mosdatja, miközben ő maga kopik

Lázár János ezúttal is szappanként koptatta politikai hitelességét a számára kötelezővé tett kormányzati sajtótájékoztatóval – pont úgy, ahogy ez Orbán Viktornak most érdekében áll.

Bebizonyosodott, hogy a menekültek és a halálbüntetés kérdésének „napirenden tartása” csupán a hisztérikus hangulatkeltést szolgálja: a brókerkormány az emberek indulatait próbálja kihasználni a saját népszerűségének erősítésére, miközben világosan tudják: a halálbüntetés kérdésében nincs semmilyen jogi lehetőség a változtatásra. Ezek a témák csupán kétségbeesett próbálkozások, hogy a vasárnapi boltbezárással feldühített emberek inkább erről, és ne a Fidesz által eltőzsdézett közpénzek százmilliárdjairól beszéljenek. 

Kíváncsian várjuk, hogy a paksi közmeghallgatások során megemlíti-e Lázár János azt a tényt, hogy az atomerőmű új blokkja az első 21 évben háromszoros áron fog áramot termelni, mert ebből kell kifizetni az orosz hitelt is. Lázár Jánosnak arra a hazaárulással felérő megállapodásra is magyarázatot kell adnia, hogy törlesztési nehézségek esetén az oroszok rátehetik a kezüket a magyar állam vagyonára.

Ami pedig az új közbeszerzési törvényt illeti, felhívjuk a brókerkormány figyelmét, hogy nem az eddigi, Simicska Lajosra szabott szabályozást kell most átírniuk Mészáros Lőrincre, vagy Orbán Viktor vejére, Tiborcz Istvánra. Üvegszerűen átlátható pályázati rendszerre van szükség, olyanra, amire az MSZP a héten már be is nyújtott egy törvényjavaslatot. Az üvegszerű pályázati rendszerben mind a nyertes, mind pedig a vesztes pályázatok szövege, részletes értékelése legyen nyilvános és összehasonlítható, mindezt tegyék közzé egy honlapon, s amelyik pályázat nem felel meg a teljes nyilvánosság követelményének, azt nyilvánítsák érvénytelennek.

Végezetül Lázár Jánosnak azt üzenjük: ha így folytatja, az utódját is ugyanilyen érdeklődéssel fogjuk hallgatni.

Tóth Bertalan
az MSZP frakcióvezető-helyettese