Lázár János a saját csapatáról beszélt – reagálás a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi kijelentésére

Lázár János a saját csapatáról beszélt – reagálás a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi kijelentésére
Lázár János a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának keddi ülésén a saját korrupt csapatáról beszélt. Gyenge próbálkozás a Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről összemosni a korábbi szocialista és az Orbán-kormányok állami vagyongazdálkodással kapcsolatos tevékenységét.

A szocialista kormányzás idején az árverezések során nem a földeket, hanem a földbérleti jogokat értékesítette az állam. A 2010 előtti MSZP-kormányok idején az állami földvagyon nemhogy nem csökkent, hanem mintegy 30 ezer hektárral gyarapodott.

Nem mi adtuk bérbe fideszes földoligarcháknak az állami földeket az országos földmutyi keretében az előző ciklusban, és nem mi akarjuk kilóra eladni a jelenlegiben. Hiába akarja Lázár János a tegnapi kijelentésével elterelni a figyelmet az elmúlt negyed évszázad legnagyobb rablási kísérletéről, a tény az, hogy eddig lopták, ezután pedig rabolni akarják a magyar földet.

Az MSZP parlamenti vitanap-kezdeményezése az állami földeladásokról ma célba ért, megvan a szükséges mennyiségű aláírás, úgyhogy Lázár János a Parlamentben is elmondhatja majd, hogyan lopta szét a "fideszes menedzsment" az állami vagyont.

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes