mszp.hu | Belföld | Lázár János korrupció pályázat
2015. május 07. 15:50

Lázár János elismerte: korrupt marad a pályázati rendszer

Lázár János szavai megerősítették, hogy a brókerkormány még a politikai földrengéssel fenyegető Fidesz-kongresszus előtt el akarja fogadtatni a 2016-os költségvetést. Ez arról árulkodik, hogy a belső válságaitól meggyengült Fidesz már a saját embereiben sem bízik, s azzal számol, hogy év végén már a parlamenti képviselői sem támogatják.

A brókerkormány egyedüli eszköze a korrupcióra épülő osztogatás maradt. A közbeszerzési törvény átírása a Fidesz nyelvén azt jelenti, hogy amit eddig Simicska Lajos nyert, azt ezután Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Orbán Viktor veje, Tiborcz István fogja kapni.

Vérlázító, hogy Lázár János már előre megágyaz a korrupciónak azzal, hogy bejelentette: a jövőben sem a legolcsóbb pályázat fog nyerni. A miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben egyszer már elismerte, hogy eddig sem a verseny döntött, amikor azt mondta: Simicska Lajos „kapott eleget az elmúlt négy évben”. Ez egyértelmű beismerése a korrupt kormányzásnak.

Az MSZP szerint a korrupciót csak annak az üvegszerű pályázati rendszernek a bevezetésével lehet megteremteni, amiről a múlt héten nyújtottunk be törvényjavaslatot. Eszerint az állami és uniós pályázatok teljes dokumentációját nyilvánossá kell tenni.

Az MSZP szerint az állami és uniós pályázatokra szánt pénzt nem fideszes luxusvillákra, kéjutazásokra és az Orbán-család vitorláskikötőjére, hanem a magyar emberekre kell költeni.

Tóth Bertalan
frakcióvezető-helyettes