2011. február 15. 14:48

Lázár János és a cserbenhagyott választók

Lázár János szerint az MSZP cserbenhagyta a választóit, amikor kivonult a Parlamentből és nem vesz részt az alkotmányozási folyamatban. Ezzel szemben a Fidesz egy árva szót sem szólt a kampányidőszakban arról, hogy módosítani óhajtja vagy esetleg új Alkotmányt akarnak, sőt, amikor erre irányuló kérdést tettek fel fideszes képviselőknek, akkor tagadták, hogy ilyen terveik lennének. Most meg arra hivatkoznak, hogy erre a szavazók felhatalmazást adtak nekik a választáson. Ha valaki cserbenhagyta a választóit, akkor pont Lázár János és a Fidesz az.

Amint látszik a mai napon a Fidesz alig 40-50 emberrel vett részt a szerintük létfontosságú Alkotmány vitájában, miközben kijelentették, hogy nincs alkotmányozási kényszer, és sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter urak nem jelentek meg a Parlamentben.

Az MSZP tételesen és egyértelműen megfogalmazta, mik az elvárásai annak érdekében, hogy részt vegyen az alkotmányozási folyamatban. Az ellenzéktől ezekre a kérdésekre várunk igenlő választ, hogy ne csak egy politikai oldal, hanem Magyarország Alkotmánya szülessen meg.

Tóbiás József,
frakcióigazgató