mszp.hu | Belföld | közlemény Lázár János
2015. július 03. 14:46

Lázár János és a való világ

Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bérének 50 százalékos emelésére tett javaslatot a kormány számára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az első fél évre 25 milliárd forintos “mozgástér” van a közszolgálati életpályára.

Ez akár jó hír is lehetne, ha Lázár János „másik kezéből” nem folyna el feleslegesen a közpénz. Éppen annyi, amennyire a béremeléshez szükség lenne.

Emlékeztetünk arra, hogy Lázár János saját állami médiacége a Nemzeti Kommunikációs Hivatal ez év április 27-én közbeszerzési pályázatot írt ki kommunikációs feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatások ellátására. A keretmegállapodás összege pontosan 25 milliárd forint. Sokkal jobban jártunk volna, ha Lázár János a kommunikációs költségeket megtakarítva bejelenti: 50 milliárd forintot szánnak a már-már égetően feszítő béremelési igények kielégítésére.

A gyanútlan hallgató fellélegezne azt hallva, hogy a kormány áttekintette az államapparátus gépjárműveinek helyzetét is, és szükségtelennek tartja a 6 milliárd forintos újabb gépjármű beszerzést.

Ha azt hinnénk, hogy a kormány tényleg visszafogja magát, akkor érdemes felidézni, hogy a védett személyek közúton történő utazásbiztosításához szükséges járművek beszerzéséről szóló 1384/2015. (VI. 12.) Korm. határozatban csaknem 1 milliárd, pontosan 870 millió 500 forint felhasználását tartja szükségesnek a kormány arra, hogy védett személyek közúti biztonságát szolgáló gépjárműveket szerezzen be.

A porhintés kormányzati működési szabállyá vált. De attól még csípi a szemünket!

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes