Lázár János is írja alá az MSZP kezdeményezését!

Lázár János is írja alá az MSZP kezdeményezését!
Lázár János hétfőn a parlamentben már nem csupán azt ismerte el, hogy a milliárdos uniós támogatás ellenére az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet közfoglalkoztatási programja megbukott, de azt is, hogy ebben az állam is vastagon benne volt. A partnerséget ajánló állami erdőgazdaságok ugyanis szabályosan elszabotálták a programot.

Az ESZOSZ és az erdőgazdaságok becsapták, a kormány viszont cserbenhagyta az érintett családokat: a 2800 dolgozó közel négy hónapja nem kapott fizetést, ráadásul másik munkát sem kaphatnak addig, amíg a helyzetüket nem tisztázza a kormány.

Az MSZP továbbra is a becsapott dolgozók kifizetését és munkajogi helyzetük azonnali rendezését követeli! Az MSZP ezen kívül vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezi, mert erős a gyanú, hogy nem egyedi esetről van szó, és hogy a háttérben Fidesz-közeli cégek uniós pénzlenyúlása áll.

Mivel Lázár János parlamenti válaszából az derül ki, hogy maga is gyanúsnak találja a szociális szövetkezetek körüli uniós pénzfelhasználásokat, bízunk benne, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter is támogatja majd aláírásával a bizottság felállítását.

Ha Rogán Antalnak két nap alatt akartak új minisztériumot csinálni, négy hónap után az ESZOSZ-ügynek is ideje a végére járni!

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő