Lázár János kisstílű bosszúja

Kedd délelőtt váratlanul felbontották a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő 47-es út egy jelentős szakaszát. Épp azon a szakaszon alakítottak ki ezzel félpályás útlezárást, amelyen a holnapután kezdődő négynapos XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok az M5-ös autópálya felől megközelíthető. Ezen a szakaszon egyébként is mindennaposak a torlódások, csütörtöktől azonban borítékolhatóan káosz lesz.

Kérdés, miért pont két nappal hazánk egyik legnagyobb mezőgazdasági találkozója előtt kellett nekilátni az útburkolat javításának? A válasz sajnos a kormánypárti logikában keresendő: a rangos szakmai kiállítást a Fidesszel különösebb jó viszont nem ápoló hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervezi a Magyar Állattenyésztők Szövetségével. A szándék világos: aki nincs velünk, az ellenünk van, és minden eszközzel el kell lehetetleníteni, akkor is, ha ezzel több tízezer embernek okoznak kárt és bosszúságot.

Lázár János a térség országgyűlési képviselőjeként minimum tudott róla, hogy két nap múlva kezdődik az idei kiállítás. Erre a kisstílű politikai akcióra pedig még sokáig emlékezni fognak a rendezvényre kiállítóként vagy vendégként érkező gazdák.

Gőgös Zoltán
elnökhelyettes, országgyűlési képviselő