mszp.hu | Belföld, Külföld | Európai Unió Lázár János
2016. július 02. 18:01

Lázár János vonja vissza a kilépéspárti nyilatkozatát, vagy fizesse vissza az uniós milliárdjait!

Tavalyi sajtóbeszámolók szerint a Lázár Jánoshoz köthető agrárcégek 2007 és 2015 között mintegy hárommilliárd forint uniós földalapú támogatásban részesültek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ennek ellenére a napokban úgy nyilatkozott, hogy az EU-ból való kilépés pártján áll.

Ha a kancelláriaminiszter a minapi kijelentését nem gondolta komolyan, akkor itt az ideje, hogy visszavonja a szavait. Ha viszont Lázár János komolyan gondolja, hogy Magyarországnak jobb lenne az unión kívül, akkor az a legkevesebb, hogy azonnal visszafizeti az elmúlt években közvetve megszerzett uniós földalapú támogatásait!

Azért is időszerű, hogy a miniszter tisztázza az álláspontját, mert a legújabb hírek szerint a saját baráti- és érdekkörébe tartozó Sánta János és társai az állami dohánybiznisz után most a megújulóenergia-termelőknek szánt állami és uniós forrásokra repülnének rá.

Értjük, hogy Lázár és barátai már jól megszedték magukat az uniós támogatásokon, így felőlük hazánk akár ki is léphet az unióból. Szerintünk viszont azoknak a minisztereknek kell lelépniük, akiket csak az országnak járó uniós források megszerzése érdekel, az ország jövője viszont nem!

Mesterházy Attila
a Külügyi bizottság tagja