mszp.hu | Belföld
2022. február 11. 15:13

Lázár szerint ő maga nem hozott szégyent a városára, azonban az Elios-ügyben készült OLAF-jelentés bizonyítja, hogy hazudik

Lázár szerint ő maga nem hozott szégyent a városára, azonban az Elios-ügyben készült OLAF-jelentés bizonyítja, hogy hazudik
Lázár János kampányindító rendezvényén büszkén állapította meg, hogy sok poszton kipróbálta magát és szerencsére egyikben sem hozott szégyent a városára.

Merész kijelentés ez attól embertől, aki polgármesterként megkárosította Hódmezővásárhelyet és az ott élőket azzal, hogy közreműködött Orbán Viktor vejéhez köthető csalássorozatban. Ugyanis az akkor még Lázár János vezetése alatt álló városból indult el az Elios-ügy, amelynek keretében bűnszervezetben lopták el az uniós támogatásokat.

Sőt a fideszes politikus nyíltan vállalta is, hogy a miniszterelnök rokonával közösen találták ki, hogy Hódmezővásárhelyen, hogy fogják a közvilágítást modernizálni, ami véleménye szerint „egy nagyszerű program volt”. Az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint azonban ez a „nagyszerű program” az uniós pénzek ellopásának iskolapéldája.

Lázár János ténykedése csak azt bizonyítja, hogy szükség van egy, a mindenkori kormánytól független intézményre, amely biztosíthatja, hogy az uniós támogatások a tisztességes magyar vállalkozókat, családokat segítsék. Emiatt pedig szégyent hozott nemcsak a városára, hanem az egész hazánkra ugyanis az ilyen fideszes ügyek miatt Magyarország a második legkorruptabb állam az Európai Unióban.

Április 3-a után Magyarország nem lesz egy következmények nélküli ország, ahol a bukott kormányzat emberei egyszerűen elsétálhatnak az elsíbolt pénzzel. Éppen ezért az Egységben Magyarországért azt ígéri, hogy a kormányváltást követően hazánk csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez azért, hogy az Elios-ügyhöz hasonló csalássorozatok ne maradjanak büntetlenül. Továbbá létrehozunk egy átlátható, tisztességes és a versenyt szorgalmazó közbeszerzési rendszert, valamint egy hazai antikorrupciós szervezetet is.

MSZP