Lázárnak egyeztetnie kell a mezőgazdasági szereplőkkel!

Az MSZP szerint erősíteni és munkahelyteremtésre kell ösztönözni azokat a kis- és közepes gazdaságokat, akiket Lázár János az agrártámogatások átrendezésével most épp tönkre akar tenni. Lázárnak azért nagyon kártékony és ostoba ez a terve, mert épp a magyar mezőgazdaság derékhadát roppantaná meg. Holott ezek a 2-3 milliárdos árbevétel mellett működő gazdaságok némi segítséggel újra olyan kiegészítő tevékenységeket végezhetnének, amelyet kis kapacitásban a kistermelőknek egyedül ők képesek szolgáltatni. Ilyen például a szárítók és növényvédelmi szolgáltatások működtetése, az anyagbeszerzés, illetve a helyi terményfelvásárlás.

Ebben a kérdésben nem lehet „fideszes módra” megspórolni az érdekegyeztetést! Ha Lázár János nem képes belátni, hogy milyen kárt okoz az agráriumban elkezdett ámokfutása, Orbán Viktornak kell utasítania, hogy minisztere két luxusutazás között üljön tárgyalóasztalhoz a MOSZ elnökével!

Az MSZP szerint a mezőgazdaságban is munkahelyek teremtésére van szükség. Ezért kiállunk minden hivatalosan foglalkoztató munkaadó mellett, és megvédjük a cselédségre, segélyre vagy közmunkára ítélt falusi tízezreket!

Gőgös Zoltán
az MSZP agrárpolitikusa