Le a korrupcióval!

Le a korrupcióval!
Két budapesti kerület az V., a VIII. és a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége is korrupciógyanús eladásokkal ünnepli a korrupcióellenes világnapot. A közös bennük az, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok drágán vásárolnak szolgáltatásokat és olcsón adnak el ingatlanokat, tehát bizonyosan rosszul járnak.

Míg a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette V. kerület gyakorlatilag harmad áron értékesít egy Deák téri ingatlant, addig Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere „megbízható” offshore cégekkel üzletel egy Trefort utcai palota ügyében.

Mindeközben a főváros a valódi értékéhez, körülbelül egymilliárd forinthoz képest fél áron akarja eladni a Budapest Galéria korábbi helyiségeit a Klotild Palotában, ahol – kiemelt beruházásként – egy török befektető alakít majd ki luxusszállodát. Beszédes, hogy ezt az adás-vételt Tarlós István főpolgármester sem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés múlt heti ülésén.

Az ügyben több kérdés is felvetődik:

-Miért védte hatalmas lelkesedéssel ezt a főváros számára előnytelen üzletet a       közgyűlésben Láng Zsolt II. kerületi polgármester?
  

- Hogyan lehetséges, hogy a vevő már a közgyűlési döntés előtt napokkal azt kommunikálhatta, hogy megvette az ingatlant?

- Miért van az, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok által eladott ingatlanok még      véletlenül sem reális áron vagy afelett, hanem folyamatosan ár alatt kelnek el? 

Arra kérjük Tarlós Istvánt, hogy éljen a jogával, tartsa távol a fővárostól a korrupciót és ne engedje, hogy a kerületi fideszes polgármesterek ilyen gyanús eladásokat szavazhassanak meg a Fővárosi Közgyűlésben!

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető, MSZP

Kapcsolódó párttagok