mszp.hu | Belföld
2022. január 21. 15:20

Leadták az aláírásokat az NVI-ben, közel fél millió aláírással követelnek a magyarok esélyteremtő államot

Leadták az aláírásokat az NVI-ben, közel fél millió aláírással követelnek a magyarok esélyteremtő államot
Az április 3-i választás maga lesz a legnagyobb népszavazás.

Az országgyűlési választás arról is biztosan szól majd, hogy az emberek lakhatást és tisztességes megélhetést akarnak – hangsúlyozta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a népszavazás kezdeményezője, Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Orosz Anna, Újbuda országgyűlési képviselőjelöltje, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Szabó Tímea, a Párbeszéd, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, Szilágyi György, a Jobbik alelnöke és üzenetében Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely megköszönte a pártok aktivistáinak a zord időjárás dacára végzett heroikus aláírásgyűjtő munkáját és elmondta, az április 3-i választás maga is egy népszavazás lesz arról, hogy az államot kiszabadítsák, és Márki-Zay Péter vezetésével visszaadják azt és a politikát ba közérdeknek, a magyar embereknek.

Orosz Anna hozzátette, az, hogy ennyire gyorsan, szó szerint is hatalmas ellenszélben összegyűltek az aláírások, azt bizonyítja, hogy a pártok, az MMM aktivistái, a civilek és az aláírók, azaz a magyar emberek összefogtak, számukra semmi sem lehetetlen.

Gy. Németh Erzsébet aláhúzta, hogyha ez a hatalmas aláírás-mennyiség a törvényben előírt 4 hónap helyett mindössze néhány hónap alatt össze tudott gyűlni tél közepén, akkor biztos, hogy az emberek elegendő számban képesek lesznek a kormányváltásra is.

„Ma Magyarországon megélhetési válság van, (…) emberek millió lépnek szorongva a boltba az elszabadult infláció és a brutális árak miatt. Ma emberek millióinak jut kevesebb az asztalára azért, mert a kormány nem cselekszik. Most is azzal van dolguk, hogy a saját zsebüket és a haverjaik zsebét tömjék” – szögezte le Komjáthi Imre.

Kiemelte, különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik elvesztették a munkájukat a járványhelyzet alatt és több mint 1 éve nem találnak munkát. „Nekik esélyt kell adni! A dobozokban lévő aláírások erről is szólnak. (…) Április 3-án le fogjuk győzni ezt a hatalmat és biztosítani fogjuk az esélyteremtő kormányzást, az esélyteremtő államot!” – jelentette be a szocialista politikus.

Szabó Tímea, aki a Fideszt a kommunista Kínához hasonlító pólójában jelent meg, amiért Kövér László házelnöktől 10 millió forintos büntetést kapott, rámutatott, 470.000 aláírás áll szemben a 450 milliárd forintos adósságcsapdával: az új kormány a Diákvárossal az egész ország fiataljainak lakhatását fogja támogatni. Megerősítette, 300.000 út szélén hagyott munkanélküli, családjaik és minden jó érzésű magyar ember követeli azt, ami mindenki számára hasznos: növeljék az Európában most szégyenteljesen legalacsonyabb, mindössze háromhavi álláskeresési járadék hosszát, valamint felszólította a leköszönő Áder Jánost, hogy április 3-ára írja ki ezt a népszavazást is.

Kanász-Nagy Máté elmondta, egy igazságos Magyarországot szeretnének, ahol a fideszes kiváltságosoknak nem jár ingyen diploma, illetve a lakhatás és a lét biztonsága mindenkinek adott.

Szilágyi György hangsúlyozta, meggyőző teljesítmény, hogy az emberek a tél közepén is rendületlenül támogatják az összefogást: ez biztos záloga a kormányváltásnak.

„Nekünk 235.000 bátor emberünk van! Ennél sokkal több is van, de ők most a nevüket és a személyes adataikat is adták ahhoz, hogy megtegyük a következő lépést a kormányváltás felé! A sikeres előválasztás után ismét nagyot léptünk előre. Megígértük, megcsináltuk: Egységben Magyarországért!” – szólt a karantén miatt távol levő Márki-Zay Péter felolvasott üzenete.

Levelében arra is figyelmeztetett, a hivatal akár 60 napig is elhúzhatja az ívek számlálását, „de mindannyian tudjuk, hogy nem kell hozzá ennyi: nekünk 24 óra elég volt, ne húzzák az időt!” – követelte.

Emlékeztetett, az igazi népszavazás április 3-án egyetlen kérdésről szól majd: „Fidesz vagy nem Fidesz?” „Az Országgyűlési választásokon leválthatjuk ezeréves történelmük legkorruptabb kormányát! Kiemelhetjük honfitársainkat a megélhetési válságból, és a fideszes kiváltságosok gazdagodása helyett esélyt teremthetünk mindenkinek a felemelkedésre! Ki a gödörből, hogy Orbán Viktor családja és barátai helyett végre az ország gazdagodjon! Induljunk el 30 év után végre: csak felfelé! Hogy legyen végre Magyarország mindannyiunké!” – üzente a hazának az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

Kapcsolódó párttagok