Lefektette a kormányzás alapelveit a köztársaságpárti összefogás

Lefektette a kormányzás alapelveit a köztársaságpárti összefogás
Az önkormányzatoknál már sikeres volt az összefogás, a következő hónapok pedig elvezethetnek a 2022-es korszakváltásig az emberekkel való párbeszéd nyomán.

Az alapelvek sikeres lefektetése után az emberek további hiteles tájékoztatása és az aktivitások technikai megszervezése következik – erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szerda reggel az ATV Start című műsorában.

„A köztársaságpárti kormányzás 6 pontjának alapelvei közt az MSZP politikájának sarokkövei ott vannak, köztük például a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel való együttműködés. Konkrétum, mikor azt mondjuk, hogy el fogjuk törölni a rabszolgatörvényt, hogy a Munka Törvénykönyvét úgy fogjuk átalakítani, hogy a munkavállalót védje, hogy stratégiai megállapodást kötünk a magyar kis- és középvállalkozókkal, ezek a javaslatok pedig maguktól a munkavállalóktól jöttek” – felelte Komjáthi Imre a kérdésre, hogy az elvek mellett vannak-e konkrétumok is a leendő kormányzás mikéntjére vonatkozóan.

„A szociális támogatásokat emelni fogjuk, az emberek, a családok fognak számítani a haverok és a multik helyett. Közös programunkban mindenkinek megjelenik a politikai hitvallása és az összebékíthető programelemek, mindez pedig megmutatja, hogy 2022-ben kormányozni fogunk” – tette hozzá Kanász-Nagy.

Komjáthi keddi beszélgetésére hivatkozva, Donáth Annával egyetértve elmondta, nagyon fontosnak tartja az előválasztás és az egyéb programpontok technikai kivitelezését is. „Az MSZP-nek nagyon széles hálózata van, ennek sikerességét már többször bizonyítottuk. A listaállítás alapelvei meg fogják mutatni, hogy a listáról kell-e előválasztás”.

A szocialista politikus szerint a járvány csökkentése is elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberek gyakorolni tudják részvételi jogaikat. „A számok jól mutatják a mostani kormány hozzáállását, hogy mennyi pénzt költöttek egészségügyre és mennyit látványberuházásokra, vadászkiállításokra és hasonlókra. Gyakorlatilag a kormány mintha lemondott volna az egészségügy támogatásáról ebben a tekintetben, ami komoly szakmai kérdés is” – hívta fel a figyelmet.

„Az idei évi felkészülésre 0 forintot csoportosított át a kormány. Nem látunk semmit, egyelőre annyit közöltek, hogy például ki milyen sorrendben fog oltáshoz jutni” – tette hozzá Kanász-Nagy Máté. Megjegyezte, a lépések ütemezésének és módjának terveit egyelőre megint csak titkolják a magyar társadalom elől.

„Ne menjünk el amellett, hogy kevés a tesztelés” – a 3. hullám megakadályozásához szükséges, hogy az arányszámok ismeretében, különösen az oktatási és szociális szférában, a megfelelő mennyiségű tesztelésre váltson át a kormány, a mostani ugyanis messze nem elég, figyelmezetett az MSZP elnökhelyettese.

 

Kapcsolódó párttagok