femina.hu
2011. július 25. 12:28

Legszexibb politikusaink

 A femina.hu felmérése szerint Mesterházy Attila az első.

A televízió megjelenése óta a politika egyre inkább az emberek szeme előtt zajlik, ami azzal jár, hogy a közszereplők is kénytelenek adni a külsejükre.

Persze nem mindenki születik jó adottságokkal, de szerencsére a magyar politikusok között is akadnak páran, akiket bármikor szívesen látnánk a címlapokon. Pártállástól független, csak a megjelenésre és a vonzerőre épülő összeállítást készítettünk: íme, a legszexibb közszereplőink!
Bár rögtönzött közvélemény-kutatásunk végeredménye alapján azt lehet leszűrni, hogy a nők összességében nem a legelégedettebbek a magyar politikusok felhozatalával esztétikai szempontból, Mesterházy Attila volt az egyik, akinek még a kevésből talán a legtöbbször merült fel a neve.

Mindez különös annak fényében, hogy a Medián 2011. áprilisi adatai szerint a legnépszerűtlenebb magyar politikusnak bizonyult, másrészről azonban mi sem bizonyítja jobban, hogy a vonzerő nincs összefüggésben a politikai hovatartozással és szerepléssel.

Az MSZP pártelnökének látványa minden bizonnyal a konzervatívabb ízlésű hölgyek térdét remegteti meg, hiszen a jól bevált öltöny-nyakkendő párosítás híve. A legutóbbi választások idején még a küllemének különleges pikantériát adó szakállától is megvált, valószínűleg nem kis részben azért, hogy a párt arca lehessen - de talán ez is csak vonzóbbá tette karakteres, határozott alakját.

A felmérésben őt követi Jávor Benedek, Bajnai Gordon és Deutch Tamás