Legyen elég a pénzszórásból!

A független megyei napilap megírta, és pontos adatokkal alátámasztotta, amit már régóta sejtettünk: az önkormányzati médiacég nem a piacról él, hanem a mi adóforintjainkból.

Páva Zsolt polgármester öt évvel ezelőtt, közvetlenül megválasztása után bejelentette, hogy elzárták a pénzcsapokat. Nem ez volt az egyetlen kijelentése, amiről kiderült, hogy távol áll a valóságtól. Már többször, több ügy kapcsán jeleztük, továbbra is ömlik a víz a csapból. Most újra szólunk.

A városi média brutális szétverését két éve azzal indokolták, hogy az önkormányzati támogatások helyett ezentúl a piacról fognak megélni, majd a fűnyíró elv alapján tömeges elbocsátások következtek.

Mi mint minden leépítésnél, ekkor is hangsúlyoztuk, az MSZP számára csak olyan átszervezések vállalhatók, amelyeket előzetes szakmai vita, és a tények teljes körű feltárása, valamint a lehetőségek számbavétele előz meg. De jelenlegi városvezetés a józan mérlegelést ezúttal is elmulasztotta.

Nézzük meg, hogy az át- és kiszervezésnek, a létszámleépítésnek, a gyártási költségek állítólagos lefaragásának, a piaci igényeknek megfelelni akaró működésnek vajon milyen eredménye lett? A Pécsi Kreatív Kft., az önkormányzati újság és internetes portál kiadója 8,6 millió forintos mínusszal zárta a tavalyi évet, mégpedig úgy hogy a város 146,5 millió forinttal támogatta a működésüket. Úgy, hogy az elmúlt években több tízmillió forintot fizettek ki a haveri tanácsadóknak is…

Felháborító, hogy az elfogult, pártos - Csizi Péter és Hoppál Péter kampányát aktívan támogató - ugyanakkor a hisztériakeltéstől sem visszariadó, elbulvárosodott médiumokat a megsarcolt pécsiek adóforintjaiból finanszírozza a jelenlegi városvezetés.

A Magyar Szocialista Párt számára fontos, hogy a pécsi emberekről és a pécsi embereknek szóló, valóban közszolgálati önkormányzati televíziója, újságja, internetes portálja legyen a városnak. Ennek megvalósításához kérjük ősszel a választópolgárok megtisztelő bizalmát!

az MSZP pécsi frakciója