mszp.hu | Belföld | Oktatás
2023. január 31. 17:56

Legyen ez a virtuális vörös szegfű az együttérzés, az egyetértés és a szolidaritás jelképe minden tiltakozó tanárnak, diáknak, szülőnek!

Legyen ez a virtuális vörös szegfű az együttérzés, az egyetértés és a szolidaritás jelképe minden tiltakozó tanárnak, diáknak, szülőnek!
2022. január 31. óta egy teljes éven keresztül egymást érték a nyomásgyakorló akciók: tüntetések, sztrájknapok, polgári engedetlenségi akciók, flashmobok és más események, amelyek mindegyike arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar közoktatás mennyire lepusztult állapotba került, és a regnáló kormány mennyire méltatlanul bánik azokkal, akikre nemzetünk jövőjének formálását már óvodás koruktól rábízzuk.

Január 31. az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulója. Köszönet azoknak a bátor tanároknak, akik az év során, és a mostani, hétnapos sztrájkban is részt vettek. Köszönet azoknak a szülőknek, akik gyermekeik sorsát jogosan féltve segítették a sztrájkolókat, polgári engedetlenkedőket! Köszönet a diákoknak, akik fiatal koruk ellenére is felismerték, mennyire fontos a jövőre való felkészülés, és nem csak szolidaritásukat, de szeretetüket és megbecsülésüket is kifejezték tanáraik iránt!

Elképzelhetetlen számomra, hogy lenne még egy olyan ország, amelynek kormánya a nyilvánvaló tények, és az ezekre való figyelem felhívás ellenére ennyire semmibe veszi az oktatásban dolgozók segélykiáltásait! Elképzelhetetlen, hogy az Európai Unió értékelő adatait és segítő szándékát is semmibe veszik, amikor nap mint nap megalázzák a pedagógusokat!

Ezért ezen a napon, a Szolidaritás Napján szeretnék az oktatás minden résztvevőjének köszönetet mondani kitartásukért és bátorságukért a magam, és a Magyar Szocialista Párt minden tagja és szimpatizánsa nevében!

Kajtárné Botár Borbála
az MSZP Országos Pedagógus Tagozata elnöke, a Választmány elnökhelyettese