mszp.hu | Belföld
2017. november 16. 14:31

Legyen népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről!

Legyen népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről!
Az elmúlt hetekben megkezdődött a 3-as metró felújítása, a Tarlós féle városvezetés azonban nem tervezi a vonal teljes akadálymentesítését. Tarlósék tervei szerint a metró 20 megállójából nyolc a felújítást követően sem lesz akadálymentes.

Elfogadhatatlan, hogy a mozgáskorlátozottak, az idősek vagy épp a babakocsival közlekedők a következő évtizedekben se használhassanak olyan fontos megállókat, mint a Dózsa György út, a Ferenciek tere vagy a Kálvin tér.

A budapestiek napi 20 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába, ezért cserébe megérdemlik, hogy a felújítás után az esélyegyenlőség követelményeinek megfelelő metróvonalon utazhassanak. Éppen ezért csütörtökön népszavazási kezdeményezést indítottam a Fővárosi Választási Bizottságnál az alábbi kérdéssel:

Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?

Ha Tarlós István és a Fidesz nem képviseli a budapestiek érdekeit, akkor itt az ideje, hogy a budapestiek a saját kezükbe vegyék a sorsukat. Ha Tarlós nem tudja kivívni a 3-as metró teljes akadálymentesítését, akkor megteszik majd helyette a budapestiek.

Horváth Csaba

a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó dokumentumok

Népszavazás ív.pdf ( 336.44 kB )
Népszavazás_jegyzőkönyv.pdf ( 150.84 kB )
Népszavazás_kísérőlevél.pdf ( 262.71 kB )

Kapcsolódó párttagok