mszp.hu | Belföld
2021. december 23. 11:25

Legyen szebb az ünnep!

Legyen szebb az ünnep!
Ez évben mi, szocialisták, 20 millió forintot tudunk a karácsony előtti karitatív akcióinkra fordítani országszerte.

A problémákhoz és a rászorulók számához mérten ez persze kevés; mégis adhat egy kis segítséget nehéz sorsú családoknak és másokról gondoskodó intézményeknek, hogy idén is kicsivel könnyebb és szebb legyen az ünnep.

Ez a film arról szól, hogy a pécsi szocialistákkal most a pécsi Gyermekklinikára és egy családnak vittünk háztartásigép- és tűzifaadományt. Ez azonban csak egyike számos idei karitatív akciónknak Baranya megyében is, országosan is.

Országgyűlési képviselőink a 2018-as, Fidesz által áterőltetett képviselői fizetésemelés óta nem veszik fel a havi fizetésemelésüket, hanem befizetik Szolidaritási Alapunkba; a kezdeményezéshez csatlakoztak a szocialista európai parlamenti és önkormányzati képviselők, más politikusaink és többen az MSZP környezetéből is. Így tudtunk a járvány kezdetén maszkot és fertőtlenítőszereket, később tartós élelmiszert, majd iskolakezdési támogatást nyújtani rászoruló családoknak. Mi oda adunk, ahol valóban szükség van rá!

A valódi segítség azonban azok számára, akik még tartják a frontot, de szükségük van a segítségre, a 2022-es kormányváltás után jöhet el. Gondoskodó államra van szükség, amely nem az oligarchákat szolgálja ki, hanem amit elvon a közösségtől, azt oda adja, ahol szükség van rá. Mi, szocialisták, a demokrata ellenzéki összefogás részeként ilyen államot akarunk építeni!

Kapcsolódó párttagok