Legyen vége az időhúzásnak és a semmittevésnek!

Páva Zsolt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hivatalosan is elfoglalta a pécsi önkormányzat a Magasházat. Úgy látszik, hogy a Fidesz folytatja a szokásos szemfényvesztő PR politizálását. Ezt bizonyítja, hogy Pécs polgármestere a város legfontosabb megoldandó problémájaként nyilatkozik az ügyről.

Úgy látszik, Páva Zsolt számára a rombolás jelenti az új időszámítás kezdetét, nem pedig az építés. Jó volna, ha a városvezetés végre valóban befejezné a „tötymörgést” - ahogy a sajtótájékoztatón fogalmaztak -, és valóban tennének azért, hogy a pécsi emberek újra egy biztonságos, élhető, fejlődő településen éljenek.

Mi azt szeretnénk, hogy épüljön a város. Az állami támogatásokat nem bontásra, hanem munkahelyek teremtésére kell fordítani. Elfogadhatatlan, hogy a fiataloknak, sőt ma már a középkorosztálynak is el kell hagynia Pécset, mert nincs munka. Elfogadhatatlan, hogy az új déli ipari park üresen áll. Hol vannak a megígért munkahelyteremtő beruházások, hol vannak az új termelő üzemek?

Ha felelős városvezetése és gazdálkodása lenne Pécsnek, ha Páva Zsolt és Csizi Péter megfelelően végezte volna a dolgát, akkor Pécs ma nem lenne ennyire nehéz helyzetben. Legyen vége az időhúzásnak és a semmittevésnek!

Pécsi MSZP-frakció