MTI/mszp.hu
2012. szeptember 30. 22:38

Legyőzhető a Fidesz jelöltje

Az MSZP budapesti elnöke szerint a vasárnapi dunaföldvári időközi polgármester-választáson az MSZP bebizonyította, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje.

Dunaföldváron Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként nyerte meg a választást a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Molnár Zsolt az MTI-nek nyilatkozva elmondta, pártja üdvözli a dunaföldvári sikert, és hangsúlyozta, hogy egy időközi választáshoz képest kiemelkedően magas volt a részvétel a Tolna megyei településen. Mint fogalmazott, a helyi munka és az MSZP országos politikája meghozta a sikert, bebizonyították, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje.

A párt budapesti elnöke szerint az országos és a helyi politikának is hasonló nagyságú volt a szerepe Horváth Zsolt győzelmében, aki két évvel ezelőtt szoros küzdelemben maradt alul a Fidesz jelöltjével szemben.

Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke közleményben gratulált Horváth Zsoltnak. "Köszönjük, hogy Tolna megyéből visszaadták a reményt, hogy MSZP-s politikus, a baloldal jelöltje le tudja váltani a Fideszt, és le tudja győzni annak jelöltjét" - írta a megyei elnök.

Az MTI kérdésére telefonon azt mondta, Horváth Zsoltot az MSZP "minden eszközzel, tagjaink, szimpatizánsaink  mozgósításával, kampánytanácsadással segítette".

Horváth Zsolt független önkormányzati képviselő a szavazatok 57 százalékának megszerzésével nyerte meg a dunaföldvári polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltjével, Jákli Mihállyal szemben; a voksoláson a választásra jogosultak 42,7 százaléka vett részt.

A választást azért kellett kiírni, mert a város korábbi polgármestere, Keresztes Lajos (Fidesz-KDNP) ez év július 11-én, 45 éves korában váratlanul elhunyt.