Belföld, Gazdaság | közlemény KKV
2013. július 23. 16:23

Lehetetlen helyzetben a kisvállalkozások

Három év alatt átlag 300 (!) százalékkal növekedtek a jászberényi vállalkozásokat sújtó terhek. Pócs Jánosnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének a kormányzati sikerpropaganda szajkózása helyett ezért sokkal inkább a vállalkozók megsegítésén kellene fáradoznia.  

2010 óta drasztikus mértékben növekedtek a jászberényi vállalkozásokat sújtó adóterhek: nőtt az építményadó, a víz- és csatornadíjak, legújabban pedig a szemétszállítás emelkedett a duplájára.

Hiába a fideszes sikerpropaganda, a valóság az egész országban ugyanaz: egyre több adót vezetnek be, a meglévőket pedig emelik. Így a cégek vagy tönkremennek, vagy megnövekedett terheiket a lakosságra hárítják. Ez pedig további dráguláshoz, drasztikusan növekvő árakhoz vezet.

A jászberényi vállalkozások ma a szakadék szélén egyensúlyoznak, sem a város, sem a kormány nem védi meg őket. Ha Pócs Jánosnak fontos Jászberény, akkor járjon közben a kormánynál az érdekükben!

Sajnos azonban, ahogy Orbán Viktortól és a Fidesztől már megszoktuk, az emberek megsarcolásán túl nem kívánnak tenni semmit, sem helyi, sem országos szinten.