Belföld, Gazdaság
2012. december 07. 14:56

Lekezelő társaság

Ha az Orbán-kormány által elkésve és elbaltázva létrehozott Nemzeti Eszközkezelő már 1700 „bedőlt” lakást vett át, hatványozottan igaz, amit az MSZP az ócsai szocgettóról és a bajba jutott devizahiteles családok problémájáról a kezdetektől fogva mond.  

A kezdetektől, vagyis a Kósa-Szijjártó forintbedöntés óta mondjuk: az önhibájukon kívül csődbe jutott devizahiteles családok számára csak egy átfogó, az érintett háztartások általános szociális helyzetét javító intézkedés jelenthet megoldást. Ma sem az árfolyamgát és a végtörlesztés, sem az eszközkezelő nem felel meg ennek a feltételnek.

Előbbiek csak a jómódú adósok számára jelentenek szabadulást a hitelcsapdából, s ha igaz, hogy az eszközkezelő már 1700 lakás átvételénél jár, akkor az ócsai szocgettóban épülő 80 nyomortanya is nagyon kevés lesz.

Az eszközkezelő feladata egy olyan program működtetése, amely a súlyosan eladósodott családok lakhatását hosszú távon biztosítani képes – olvasható a társaság honlapján. Itt az idő, hogy hozzálássanak a feladathoz!

Az MSZP a bajba jutott családok lekezelése helyett továbbra is egy olyan szociálisbérlakás-program elindítását várja a kormánytól, amely élhető környezetben, munkahelyközelben biztosít lakhatást a rászorulóknak. Abból a 6 milliárd forintból, amit Ócsára szórnak el, például 1200 összkomfortos lakótelepi lakást vásárolhattak volna…

Korózs Lajos,
elnökségi tag