Belföld | közlemény abortusz örökbefogadás
2013. február 15. 14:11

Lépésnyire a béranyaságtól!

A társadalmi támogatottsággal nem rendelkező KDNP ismét bemutatta őskonzervatív gondolkodásmódját. Újra plakátkampányba kezdtek: az abortusszal szemben az örökbeadást népszerűsítik. A korábbi kampányt uniós pénzekből finanszírozták, ám azt az EU kifogásolta, így most közpénzen folytatódik az agymosás.

Az MSZP nem az abortusz mellett érvel, csupán azt szeretné, ha a nők családjukkal közösen, nem pedig hatalmi nyomásra döntenének születendő gyermekük jövőjéről. Felhívjuk a KDNP figyelmét, hogy ma Magyarországon az örökbefogadás rendkívül hosszas, bonyolult procedúra, ezért ha valóban tenni szeretnének valamit, inkább ezen egyszerűsítsenek.

Az örökbefogadás népszerűsítése egy abortuszellenes kampánnyal összekapcsolva súlyos átgondolatlanságra és megalapozatlanságra vall. A KDNP ezzel az akcióval tulajdonképpen azt mondja ki, a teherbe esett nők váljanak béranyává. Hordják kilenc hónapig a szívük alatt a magzatot, majd szüljék meg mindenáron a gyermeket, hogy valaki más felnevelhesse. Ezt az embertelen és érzéketlen viselkedést az MSZP határozottan visszautasítja.

Az abortuszkérdést és az örökbefogadást ne kezeljék egy lapon! Aki kész megszülni gyermekét, nem azért teszi, mert nem akarja felnevelni. Aki életet hoz a világra, annak csak kényszerűségből jut eszébe az örökbeadás. Ez a kényszerűség pedig az a katasztrofális élethelyzet, az a szociális kiszolgáltatottság, az a munkalehetőség nélküli világ, amibe a Fidesz-KDNP-kormány vezette az országot.

Ha az abortuszok számát csökkenteni szeretnék, inkább felvilágosításra kellene költeni, hogy a nem kívánt terhességek elkerülhetőek legyenek, valamint olyan gazdaság- és társadalompolitikát kellett volna folytatni, ami nem szegényíti el brutálisan a lakosságot.

A köztudottan bigott, már a Fidesz számára is kényelmetlen KDNP állami pénzek felhasználásával próbálja idejétmúlt gondolkodását ráerőltetni az országra. Többször kiderült, hogy számukra a gyermekszületés csupán statisztikai adat.

A politika dolga az, hogy olyan társadalmi és gazdasági környezetről gondoskodjon, amelyben az abortusz kényszere szociális okok miatt fel sem vetődik.

Kormos Kata,
szóvivő