mszp.hu | Belföld | roma tagozat közlemény
2014. április 02. 15:48

Lépjenek vissza a bizniszpártok cigány jelöltjei!

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri elsősorban az Magyarországi Cigány Párt egyéni körzetben induló jelöltjeit, hogy lépjenek vissza a jelöltségüktől, mivel etnikai alapon szerveződő politikájukkal két képviselői hely eléréséhez segíthetik a Jobbikot.

Az MSZP Roma Tagozata felszólítja az MCP-t, hogy ne mérgezze meg a roma társadalom és a magyarországi többségi társadalom közötti kialakult bizalmi viszonyt, és ne reménykedjen a Fidesz győzelmében csak azért, hogy megmeneküljenek a választási csalás kivizsgálása és a következmények viselése alól.

Az MCP számoljon azzal, hogy ha nem lépnek vissza, úgy a választás után a roma/cigány hazaszerető társadalom előtt kell elszámolniuk cselekedetükkel.

Az MSZP Roma Tagozata azt üzeni a roma/cigány választóknak, hogy nem félünk, és elég volt! A 2014-es választás nem a többség és a kisebbség viszonyáról szól, mivel minden magyar állampolgár etnikai hovatartozástól függetlenül szenved, éhezik és fél a Fidesz és Orbán Viktor embertelen rendszerében.

Minden roma, aki otthon marad, vagy nem a kormányváltókra szavaz, Orbán Viktort segíti és a Jobbikot emeli a hatalom közelébe.

Nekünk, magyarországi romáknak kötelességünk szem előtt tartanunk hazánk érdekeit, és ennek megfelelően kell választanunk Kelet vagy Nyugat, demokrácia vagy diktatúra, éhezés vagy jólét, félelem vagy béke között.

MSZP Roma Tagozat