2012. április 20. 13:00

Lepusztuló egészségügy

Egyre kilátástalanabb a helyzet – az egészségügyben is, ahol jelenleg is csak koncepciótlan és felelőtlen ágazati átalakítgatás zajlik. Mára kimondható: a Fidesz mást sem tesz, csak rombol, mert a kórházak totális állami gondozásba vételén, az ingatlanvagyon megszerzésén túl más nem érdekli.

Szócska Miklós és Orbán Viktor ismét becsapta az egészségügyben dolgozókat. A beígért béremelésnek nincs fedezete, mint ahogy a kórházak felújítására, fenntartására, jó minőségű gyógyító eszközökre sincs pénz. Az államosítások következményeként több százmilliárd forint ”tűnik el” egészségügyből. E rombolásnak a betegek, az ágazati dolgozók, (különösen a három évnél kevesebb ideje pályán lévők) és a 71 ezer szakdolgozó esnek áldozatul.

Fentiek ellenére bízunk benne, hogy a fővárosi Fidesz 47 képviselője nem járul hozzá a közel 300 milliárdos egészségügyi vagyon elherdálásához, az ingatlanok, az eszközök és a készpénz elveréséhez, átjátszásához az erre létrehozott GYEMSZI-nek. Annak a GYEMSZI-nek, amelyik képtelen ellátni feladatát a betegellátás megszervezésében, az országos egészségügy irányításában. Amelyik ahelyett, hogy tulajdonosként segítené intézményeit, forrásokat von ki a kórházak működésből.

Havas Szófia,
a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és szociális bizottságának alelnöke

Ui.: az egészségügyi államtitkár azt mondja, ”érezni fogjuk a változást a ciklus végére”. Szócska Miklós téved: már érezzük...