Lesz pedagógus-lista is?

Meglepő kérést tett közzé a Magyar Szülők Országos Egyesülete. Szeretnék, ha a szeptembertől bevezetendő erkölcstan tantárgyat élettársi kapcsolatban élő, elvált, illetve gyermektelen tanár ne oktathassa; szerintük csak az tarthat ilyen órát, aki nem dohányzik, nem alkoholizál, mentes a szexuális aberrációktól, valamint otthon nem néz szexfilmet.

Ennek a felhívásnak sajnos annyi köze van a valósághoz, mint a kormánypárti politikusoknak az erkölcshöz, és annyira életszerű, mint a támogatottsággal nem rendelkező KDNP parlamenti léte vagy Zsiga Marcell tiszta lelkiismerettel elmondott "47 ezer forintból is meg lehet élni" kijelentése.

Ugyan Hoffmann Rózsa bohócnak, Giró-Szász András pedig konyakozósoknak nevezte a pedagógusokat, mi mégis azt gondoljuk, hogy Magyarországon olyan oktatók dolgoznak, akik magatartásukkal jó példát mutatnak a gyermekeknek, nem csak oktatják, nevelik is őket.

Egy olyan ötlet, mely a családi állapotot vagy szexuális beállítottságait listázná akár pedagógusoknak akár másoknak, semmilyen demokratikus államban nem megengedhető, ez ellen az MSZP eddig is és a jövőben is határozottan fel kíván lépni.

Szomorúan tapasztaljuk azonban, hogy Orbán Viktor Magyarországán a listázási kényszer napról-napra felbukkanó probléma.

A valódi gond tehát: az Orbán-rezsim erkölcsi válsága.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag