Leszerepelt az Ócsa-program

Eddig 35 családot sikerült beköltöztetni az ócsai szociális gettóba. Mindezt 2,5 milliárd, azaz családonként 72 millió forintért. Ez az Orbán-kormány "pazar" (valójában pazarló) megoldása a devizahitelesek problémáira.

Világosan látszik, hogy Ócsa az Orbán-rezsim totális csődjének iskolapéldája. A szakmaiatlanság, a kormányzásképtelenség, az eszetlen pénzszórás szimbóluma. Az ócsai ingatlanok négyzetméterenként több mint félmillió forintba kerültek, ez több mint - az ország legmagasabb négyzetméter árú városrészén lévő - rózsadombi lakáspaloták értéke. A komplexum őrzése június óta havi ötmillióba kerül, ebből öt családnak lehetett volna lakást venni Angyalföldön.

Orbán Viktor leszerepelt. A devizahitelekkel küszködő százezrek terheinek csökkentésére a kormányfő a mai napig nem kínált elfogadható megoldást. Ócsán sem megoldást, hanem újabb problémát okoztak csak. A lakások korszerűtlenek, üresen állva értéküket vesztik, miközben az államnak folyamatos kiadást jelentenek. Orbán szociális gettója pénzügyileg fenntarthatatlan, társadalomidegen, egy vérző seb az ország testén.

Ahogy már többször is világossá tettük: a devizahitelesek problémáira a szociális bérlakás program lenne valódi és megnyugtató megoldás.

Korózs Lajos
elnökségi tag