Letelepedési államkötvények: mit titkol Rogán Antal?

Súlyos titkolnivalója lehet az offshore cégek közvetítésével árult letelepedési államkötvények kapcsán a Fidesz-KDNP kormánynak, ha még beszélni sem hajlandóak ezekről. Hiába kértük ugyanis, hogy Rogán Antal hívja össze a Parlament Gazdasági bizottságát, ő nem volt erre hajlandó, mint ahogy a kérdés napirendre vételét is megtagadta – pedig a bizottság elnökeként mindkettőt saját hatáskörben megtehette volna.

Pedig kérdések vannak bőven. Mi alapján jelöli ki a Gazdasági bizottság azokat az offshore cégeket, amelyek akár tízmilliárdos hasznot is húznak a letelepedési államkötvények jegyzéséből? Miért nem versenyezteti a magyar állam ezeket a cégeket? Kik ezeknek a cégeknek a valódi tulajdonosai?

Erről, és még sok más gyanús körülményről szerettük volna kérdezni a belügyminisztert, a nemzetgazdasági minisztert, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. elnökét, valamint a letelepedési államkötvényeket lejegyző és forgalmazó gazdasági társaságok képviselőit, ám Rogán Antal ezt nem tette lehetővé. Csak nem attól fél, hogy valaki esetleg olyasmit mondhat, ami újabb korrupciós ügyekre deríthet fényt?

Rogán Antal csak úgy oszlathatja el a gyanú árnyékát, ha lehetőséget biztosít arra, hogy a fenti kérdéseket a Gazdasági bizottság minél előbb tisztázhassa.

Tóth Csaba,
a Gazdasági bizottság alelnöke