Letelepedési kötvények: a Fidesz eltett 157 milliárdot, amit jövő évtől a magyar emberekkel fizettetnek vissza kamatostól

Letelepedési kötvények: a Fidesz eltett 157 milliárdot, amit jövő évtől a magyar emberekkel fizettetnek vissza kamatostól
Fideszes offshore cégek zsebre tettek 157 milliárd forintot a letelepedési kötvényekből, s mindezt már jövő évtől a magyar emberekkel fizettetik vissza. A kötvény ugyanis más néven adósság: azt jelenti, hogy az így kapott pénzt vissza kell fizetni, méghozzá kamatostól.

Ez színtiszta nemzetárulás, hisz ez a 157 milliárd forint annyi, mint a magyar egészségügy másfél éves hiánya. A fideszes minisztériumok pedig épp a napokban ismerték el, hogy 32 ezer emberrel több hal meg csak azért, mert nem jó az egészségügyi rendszer. Miért nem arra költöttek? Mert a Fidesznek fontosabb a lopás, mint a magyar emberek élete!

Az MSZP továbbra is követeli, hogy a nem is Magyarországon adózó kötvényforgalmazó cégeket az adóhatóság közreműködésével azonnal számoltassák el, a pofátlanul magas haszonra pedig 75 százalékos különadót vessenek ki!

Botka László kormánya fel fogja számolni ezt a százmilliárdos fideszes korrupciót, amely nem csak az államkincstárnak okoz kárt, hanem a magyar emberek biztonságát is veszélyezteti.

Az MSZP visszaveszi az offshore cégek által kilopott milliárdokat, s az így befolyt rengeteg pénzt pedig az egészségügyre fogja fordítani.

Szakács László
az MSZP frakcióvezető-helyettese