mszp.hu | Belföld, Külföld
2021. június 02. 10:17

Lima–Brüsszel–Bangkok: súlyos nemzetbiztonsági hibát jelez a fideszes szexbotrány-sorozat

Lima–Brüsszel–Bangkok: súlyos nemzetbiztonsági hibát jelez a fideszes szexbotrány-sorozat
Néhány havonta újra és újra kiderül, hogy a vizet prédikáló, magát keresztény értékrendűnek állító kormány emberei folyamatosan hazudnak és sorozatban buknak le méltatlan és megengedhetetlen szexbotrányaikkal.

A fideszes vezetésű szolgálatok legújabban a bangkoki magyar nagykövet, Bus Szilveszter kapcsán megint zsarolhatóan hagyták a hazánkat – erről beszélt Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, a Külügyi bizottság alelnöke kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„A sajtóhírek arról szólnak, hogy orgiákon vett részt ez a nagykövet, és a helyi hatóságok jelezték ezt a magyar információs hivatal összekötő tisztjének. (…) A probléma az, hogy ahogy a Kaleta-ügynél (…) sem tudta felderíteni az Alkotmányvédelmi Hivatal illetve az Információs Hivatal, hogy kettős életet élt ez a nagykövet, itt most ez a volt helyettes államtitkár, szintén fideszes nagykövet, bizony, úgy tűnik, hogy őneki is volt egy titkos élete” – ismertette Mesterházy.

Elmondta a kinevezés előtti kötelező nemzetbiztonsági átvilágításon minden diplomatának ki kell tölteni egy kérdőívet, amelyben van olyan kérdés, amely a magánéletről szól. „Rákérdez arra is, hogy van-e homoszexuális kapcsolata valakinek, vagy van-e házasságon kívüli kapcsolta, és ennek a kérdőívnek az a lényege, hogy nem szabad hazudni, hiszen annak komoly következménye van.

Éppen ezért fontos állítás az, hogy Bus nem áll semmilyen eljárás alatt, mert akkor azt kell, hogy feltételezzük, hogy erről a „nagykövethez nem méltó” magatartásról ő tulajdonképpen beszámolt ebben a kérdőívben” – mutatott rá a szocialista politikus. Hozzátette, ha a nagykövet ezt nem tette meg, akkor viszont szabályt sértett.

Mesterházy Attila figyelmeztetett, amikor egy olyan személyről van szó, aki NATO-s tagállam nagykövete, sőt, volt helyettes államtitkár, tehát hozzáférhet olyan érzékeny információkhoz, amire adott esetben „az ellenfeleink vagy ellenségeink ácsingóznak” és zsarolhatóvá válik, az nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

„Hogy működik Magyarországon az Alkotmányvédelmi Hivatal, hogy ha ez már a második nagykövet, aki botrányt okoz?” – tette fel a kérdést. „Volt egy pedofil nagykövetünk, most van egy másik nagykövetünk, aki orgiákon vesz részt a fogadó országban, erről sem értesül a magyar hírszerzés vagy a magyar elhárítás, tehát valamilyen rendszerszerű probléma is lehet most már” – emelte ki a Külügyi bizottság MSZP-s alelnöke.

Elmondta, nehezményezi, hogy Szíjjártó Péter, külügyminiszter, illetve a kormány ezt az ügyet is titokban próbálta tartani, nyílt, egyenes és elvárható tájékoztatás helyett és a Külügyminisztériumtól továbbra is várja a választ, hogy történt-e szabálysértés.

„Elgondolkodtató, hogy vezető beosztású emberek úgy gondolják, megengedhetik maguknak, hogy ilyen típusú kettős életet éljenek, és bizony ez igaz Szájer Józsefre is, aki ugye hasonló szexuális buliba keveredett és ott eljárás is indult ellene. (…)

Valamiért a keresztény, konzervatív szabadság jegyében ezek az emberek úgy gondolták, hogy ezt megengedhetik maguknak, és ez egy kormányzati problémát vet fel” – hangsúlyozta a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.

A Magyar Kultúra napja

2022-01-22 10:41

Kapcsolódó párttagok