mszp.hu | Belföld | lopásgátló népszavazás
2016. április 04. 16:23

Lopásgátló népszavazás

Lopásgátló népszavazás
Az MSZP elnökhelyettese elmondta, a Fidesz fél a néptől ezért gátolja minden eszközzel, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhassanak véleményt az Orbán-Habony rezsimről. Most azonban itt a lehetőség! Gőgös Zoltán és Kész Zoltán kezdeményezésére két kérdésben, a magyar föld szétlopása és az állami vállalatokból pofátlan fizetésekkel, a közpénzeket kitalicskázók elleni ügyekkel esélyt kapunk véleményünk kimondására. Mindkét kérdés a rendszer lényegéről a lopásról szól, így a referendumot egyben az Orbán-Habony rezsim elleni népszavazásnak tekintjük. Most 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjtenünk, hogy aztán ősszel milliók járulhassanak az urnák elé és voksukkal döntsenek a Fidesz-kormányról.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott, hogy bízik abban, hogy a népszavazási kezdeményezésük sikeres lesz és ősszel érvényes voksoláson mondanak a magyar választók ítéletet a Fidesz tolvajlásairól, Orbán korrupt rendszeréről. Az MSZP elnökhelyettese  szövetséget ajánlott azoknak, akik úgy gondolják, hogy a szocialista párt  segíthet, mert nem hiszi, hogy ez a kor-mány magától átadná a hatalmat.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, hogy vasárnapig már több mint 50 ezer támogató aláírást gyűjtöttek össze a párt aktivistái. Tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy hét végéig 72 politikai és civil szervezet jelezte csatlakozását a „lopásgátló" népszavazáshoz. Hiszi azt, hogy még további csatlakozók is lesznek, így valóban egy széles körű összefogás jön létre az aláírások gyűjtésére, a népakarat érvényesítésére.

Gőgös Zoltán biztos abban, hogy ugyanúgy, ahogy nem lehet elhallgattatni milliókat, a nép-szavazást sem lehet megakadályozni – mert, mint mondta, kell egy alkalom, amikor az embe-rek elmondhatják, hogy jó-e az a kormányzás, amely a kiváltságosoknak kedvez, miközben emberek millióinak nincs esélye a felemelkedésre.

Gőgös Zoltán élesen bírálta a kormányt a földárverések és az egyre mélyülő társadalmi szaka-dék miatt. Az MSZP elnökhelyettese kijelentette, amikor láthatóvá vált, mi készül, a szocialis-ták felkészültek arra, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a galádság megakadályozása érdekében. Mint mondta, részsikerek vannak, de nem lehetünk nyugodtak, mert bár jelentős mennyiségű föld megmarad, a hatalom nem nyugszik: következnek a halastavak és a gyümöl-csösök, aztán pedig az erdők. Úgy fogalmazott, hogy  a hatalom számára csak az a kérdés, hogyan tudna magának minél nagyobb vagyont, minél több lehetőséget teremteni  hozzátéve, hogy most már olyan dinasztiákról lehet hallani, amikhez foghatóak utoljára a középkorban voltak Magyarországon. Hazánkban a 2010 óta tartó korlátlan és gátlástalan Fidesz uralkodás alatt, a 21. századból időutazást teszünk a múltba, hiszen a Fidesz új hűbéri és vazallusi rend-szert hozott létre, melynek csúcsán a várba kívánkozó hűbérúr áll.

A lopásgátló népszavazással itt a lehetőség,  hogy közösen tegyünk ez ellen – ehhez minél több saját gyermekei és az ország sorsa iránt felelősséget érző emberre van szükségünk.

Sajtótájékoztatója végén az MSZP elnökhelyettese elmondta, hogy a Hajdú-Bihar megyei szocialisták az elmúlt napokban már több ezer aláírást gyűjtöttek össze. Megköszönte az ed-digi munkát s azt kérte, hogy a következő hetekben ezzel a lendülettel jussanak el a megyében  mindenkihez, aki úgy gondolja, hogy Orbánnak és cimboráinak mennie kell.


Huszka Imre
az MSZP megyei elnöke

Debrecen, 2016. április 4.