2011. március 21. 13:24

Luxus helyett kormányzást!

Az elmúlt tíz hónap kormányzati intézkedései miatt egyre nehezebb körülmények közt élő magyar dolgozók, alkalmazottak, kisvállalkozók elfogadhatatlannak tartják Lázár János 2008-ban tett szegényellenes kijelentéseit, melyekkel a Fidesz frakcióvezetője szó szerint semmibe veszi őket.

Lázár János és az általa képviselt Fidesz ezzel végérvényesen világossá tette, mit is gondol a bérből és fizetésből élő, gyermeket nevelő, nem ritkán három műszakban dolgozó, egészségét vagy akár életét nap mint nap kockáztató magyar emberek millióiról.

 Azokról a milliókról, akik nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy a Lázár János-félék 18 millió forint költségtérítést vehessenek fel pofátlanul, hogy 600 ezer forintért bérelhessenek luxus Audit, vagy hogy egy igazságtalan, a szegényeket sújtó, a gazdagokat támogató adórendszert hozhassanak létre.

 A Fidesz, mióta kormányra került, minden intézkedésével a nehéz sorsú, kiszolgáltatott embereket bünteti: aki elveszti az állását, kevesebb munkanélküli segélyre jogosult, aki elég "bátor" ahhoz, hogy táppénzre merészel menni, annak felére csökken az ellátása, aki pedig csak közmunkát tud vállalni, ma már csak négy órában teheti.

 Az MSZP Munkástagozata számára ez az embertelen, minden társadalmi szolidaritást nélkülöző hozzáállás elfogadhatatlan. Felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a luxuskormányzást és lásson hozzá a magyar dolgozók problémáinak felszámolásához: a növekvő munkanélküliség megállításához, az igazságtalan adórendszer károsultjainak kárpótlásához, a devizahitelesek megmentéséhez, az üzemanyagárak leszorításához!

 Szabadkai János,

az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának alelnöke