2011. szeptember 29. 15:20

Luxus vs. megszorítások (vagy amit akartok)

A fideszes kontárkormány mára minden szakértő és az átlag polgár szerint is megbukott gazda(g)ságpolitikája a lakosság számára eddig csak kegyetlen veszteségeket és brutális megszorításokat jelentett.  Az embereknek növekvő árak és csökkenő bérek jutnak, a károkozó fideszes képviselők pedig mindent elkövetnek, hogy még gazdagabbak legyenek, mint tavaly. 2-3-4 helyről veszik fel fizetésüket, s közben nyomorba döntik a nemzetet, hiszen ma már 3,7 millió magyar ember él a létminimum alatt.

A Fidesz ígérgetéseiről ma már mindenki tudja, hogy nettó hazugságok, de legyünk engedékenyek, hiszen a Wikileaks anyagokból tudjuk, nem kell figyelni a miniszterelnök szavaira. Így elemezzük csak a teteit:

  • igazságtalan egykulcsos adórendszer: a dolgozók 82 százalékának csökkent a reálbére vs. 2-300 ezerrel többet keresnek a miniszterek, államtitkárok
  • különadók: kontárságuk következményeit a bankok, multik helyett a dolgozó emberek fizetik
  • családbarát Fidesz: gyermekétkeztetésre nem jut elég pénz, a családi állapot alapján megkülönböztetett gyermekek, átlag magyar gyermekek jövőképe ”proli lét” vs. kiváltságosak gyermekeinek álomélete
  • közmunkaprogram: elvették százezer család megélhetését
  • dolgozók létbiztonsága: indoklás nélküli kirúgások vs. fideszes rokonok, barátok számára zsíros állások, állami megbízatások közpénzen
  • devizahitelesek: a többségnek ígérgetés és semmi konkrétum vs. keveseknek/gazdagoknak segítség (különösen fideszes képviselőknek)
  • olcsóbb állam: a rendszerváltás óta a legtöbb államtitkárt és minisztert fizetik, és látják el 600 darabos autóflottával a brutálisan megsarcolt adófizetők vs. 30 ezres indoklás nélküli létszámleépítés a közszférában
  • ”egyszeri, nagyarányú és radikális adócsökkentés”: minden idők legdurvább adóemelései, 27 százalékos ÁFA, üzemanyagok jövedékiadó-emelése, járulékemelések vs. az általuk eltőzsdézett 500 Mrd forint pótlására
  • munkahelyteremtés: foglalkoztatás csökkenése, durva munkanélküliség vs. a fideszes képviselők közpénzből fizetett milliárdos álláshalmozása.

Miközben egy átlag magyar polgár ma már boldog lenne ”havi 200 nettó fix-szel”, addig 154 fideszes képviselő 2-3 helyről is felmarkol ennél jóval nagyobb összegeket.

Íme, egy találós kérdés: találja ki, melyik fővárosi parlamenti képviselő keresi az alábbi összegeket havonta: országgyűlési képviselőként 1.020.360 Ft + Fővárosi Közgyűlési képviselőként 546.524 Ft + belvárosi polgármesterként 632.400 Ft = 2.199.284 Ft/hó.

Mindez úgy, hogy nem kell költenie szinte semmire, hiszen szolgálati autó viszi, szolgálati benzinnel, tehát vélhetően nem is tudja, hogy már 400 forint a benzin.

A fideszes kontárkormány egy év alatt tönkretette a dolgozó polgárok életét, elvette a megtakarításaikat, a jelenüket megkeseríti, jövőjüket elrabolja, miközben vígan hozza sorra azon intézkedéseit, melyekkel még gazdagabbakká válhatnak a magyar polgárok pénzéből.


Török Zsolt,
szóvivő