2011. március 09. 15:37

Luxusexport Fidesz-KDNP-módra

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP-kormányt, hogy az elhibázott és pazarló politikájának árát ne az adófizetőkön, illetve a legkiszolgáltatottabb embereken verje le!

Az MSZP érdeklődéssel hallja, hogy a kormány "az ország gazdasági és politikai pozicionálása, befektetői vonzerejének növelése érdekében" egy londoni kommunikációs céggel szerződött. Eddig ugyanis az volt a fülkeforradalmi fáma, hogy a nemzetközi üzleti körök ellen ennek a kicsiny, kárpát-medencei államnak minden eszközzel harcolnia kell és kész.

Most hirtelen fontos lett, mit gondolnak hazánkról a potenciális külföldi befektetők. Kötött is gyorsan a kormány egy kéthónapos megbízási szerződést, potom 32 millió forintért. A megbízott cég feladata lesz, hogy népszerűsítse az Orbán-kormány (megszorító) intézkedéseit és kedvező célponttá tegye az országot a külföldi befektetők számára.

Szomorú, hogy a Fidesz-KDNP immár exportálja is a luxuskormányzást. Ez ugyanis egy újabb, az adófizetők pénzét pazarló intézkedés. A külföldi befektetők bizalmának visszanyeréséhez elég lenne, ha a Matolcsy György vezette minisztérium végre felelős gazdaságpolitikát mutatna be. Ha a kormánypárti politikusok nem tennének felelőtlen kijelentéseket (Kósa-Szijjártó 2010). Ha a kormány nem nyúlná le a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat, nem rúgná össze a port az EU-IMF hazánkba érkező tárgyalódelegációjával, nem alkotna világbotrányt kavaró médiatörvényt, nem üzenne hadat a független Magyar Nemzeti Banknak.

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP-kormányt, hogy az elhibázott és pazarló politikájának árát ne az adófizetőkön, illetve a legkiszolgáltatottabb embereken verje le!

Török Zsolt,
szóvivő