mszp.hu | Belföld | útdíj
2015. január 12. 14:02

„M9: SEM AZ ÚT, SEM A DÍJ NEM VEZET SEHOVA!”

Az MSZP Kaposvár Városi és Somogy Megyei Szervezetének képviselői 2015. január 12-én, hétfőn délelőtt a szekszárdi és a Bács-Kiskun megyei szervezettel közös félpályás útlezárással figyelmeztető demonstráción vett részt, amelynek célja a M9-es gyorsforgalmi út nyomvonalán elkészült három megyét és két megyei jogú várost érintő szakaszokon bevezetett útdíj eltörlésére való felhívás volt.

A demonstráció helyszíne a 6-os út és az M9 körforgalmi csomópont volt.  A félpályás útlezárásra a Szekszárdról Budapest felé vezető szakaszán a Sió híd és a körforgalom között került sor.
A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Heringes Anita országgyűlési képviselő, Kurtyán Ferenc az MSZP szekszárdi és Pintér Attila kaposvári elnöke vett részt.

Pintér Attila az MSZP kaposvári elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a demonstrációhoz azért csatlakozott az MSZP Somogy megyei és kaposvári szervezete, mert a tervezett M9-es út eddig elkészült egyik szakasza Kaposvárt kerüli el (61-es elkerülő). A kormány által szakszerűtlenül és átgondolatlanul bevezetett útdíj pedig a kaposváriakat rendkívül hátrányosan érinti, mert az elkerülő forgalmat visszatereli a városba, ezzel növelve a balesetveszélyt, a zsúfoltságot és a környezeti ártalmakat.

Ráadásul a fizetőssé tett elkerülő szakasz nem egy kész gyorsforgalmi út része és Kaposvárt sem köti össze autópályával. Ezért választotta a kaposvári szervezet a demonstráció fő üzenetének a következőt: „M9: SEM AZ ÚT, SEM A DÍJ NEM VEZET SEHOVA!”. (a kaposváriak tábláján is ez volt olvasható)

 

Kaposvár, 2014. január 12.

MSZP Kaposvár Városi Szervezet