mszp.hu | Belföld | Szociális ügyek
2016. október 16. 12:53

Ma is kevés a pénz a gyermekétkeztetésre

Amíg a Fidesz kormányzás helyett lassan egy éve csak kampányol, tovább nőtt a szegénység, és különösen a gyermekszegénység Magyarországon, és a mai napig nem oldotta meg, hogy minden rászoruló gyermek mindennap legalább egyszer meleg ételhez jusson.
Amíg a kormány forrón tartja a menekültügyet, hidegen hagyja a terjedő szegénység: közel 20 milliárd forintot fordítottak a bukott népszavazásra és az azt kísérő gyűlöletkampányra, de a rászoruló gyerekek közel 40 százalékát kizárták az iskolai tejprogramból.
 
A Fideszt csak a saját gazdagodása érdekli, miközben egyre kevesebbet fordít jóléti ellátásokra, az elmúlt hat évben százmilliárdokat vont ki a szociális területekről. A dolgozói szegénység hat év alatt csaknem megduplázódott a rendszerben, amelyben a gyermekek szegénysége a legmegdöbbentőbb. 
 
Minden második gyermek nélkülözik Magyarországon, és ma már közel 300 ezer olyan 15-29 év között fiatal van, aki semmilyen ellátórendszerben nincs benne. Az élelmezési világnapon is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kormány a mai napig nem oldotta meg a szociális gyermekétkeztetés forráshiányát.
 
Az MSZP a figyelemfelhíváson túl ma egyet tehet: ott segít, ahol tud. Országos adománygyűjtésbe kezdünk novemberben, hogy a lehetőségeinkhez mérten segítsük a hiányt szenvedőket. Célunk, hogy az ország mind a 106 választókerületében eljussunk azokhoz, akiket a Fidesz az út szélén hagyott.
 
MSZP