mszp.hu | Belföld
2016. június 02. 16:06

Ma kiderült: a fideszes spekulációt szolgálta a termőföldprivatizáció

Ma kiderült: a fideszes spekulációt szolgálta a termőföldprivatizáció
Orbán Viktor kormánya az állami földmutyival erkölcstelenül szerzett pénzt most törvénytelenül akarja elkölteni. Ezt jelenti Lázár János mai kijelentése, mely szerint az állami földek értékesítéséből származó bevételeket ipari parkokra, azok területeinek iparosítására fogja a kormány felhasználni.
Tiltakozunk a törvénysértő döntés ellen, és felhívjuk a kormány figyelmét, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében ezeket a bevételeket csak a Nemzeti Földalapról szóló törvénynek megfelelően lehet felhasználni! Ilyen cél lehet a földvásárlás, a földhasználók helyzetének stabilizálása, a családi gazdaságok megerősítése, a környezetbarát gazdálkodást szolgáló termelés vagy a szociális földprogram támogatása. Ipari parkok létrehozására ezt a pénzt nem lehet felhasználni!
 
Persze, sejtjük, mindez miért történik. Bizonyára már megvannak azok a fideszes spekulánsok, akiktől meg akarják vásárolni a leendő ipari parkok területeit, jól megtömve a kiszemeltek zsebeit.
 
Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a rossz és erkölcstelen földértékesítéssel és a törvénytelen pénzköltéssel! Minden, lopásba fektetett erőfeszítés értelmetlen, mivel az MSZP népszavazási kezdeményezésével úgyis leállítja a további rombolást. 
 
Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő
 
Beke Károly,
országos elnökségi tag