mszp.hu | Belföld | fideszes hazugságok Klik okatatás | Oktatás
2016. február 07. 17:06

Ma már minden pedagógus tudja: 2010 előtt jobb volt tanítani

Ma már minden pedagógus tudja: 2010 előtt jobb volt tanítani
Hazudhat bármit a Fidesz, ma már minden pedagógus tudja, hogy 2010 előtt jobb volt tanítani.

A Fidesznek ugyanis nem a gyerekek a fontosak, hanem a KLIK-en keresztül történő lopás, a tanárok megalázása, és az, hogy a mai diákokból egy alacsony műveltségű manipulálható nemzedék váljon.
 
Az államosított közoktatás megbukott anyagilag, hiszen a Fidesz csak 549 milliárd forintot szán a KLIK-re, míg 2010-ig az MSZP-kormány 700 milliárd forintot költött a közoktatásra.
 
Az államosított közoktatás szakmailag is megbukott, mivel a magyar diákok teljesítménye az Orbán-kormány alatt katasztrofálisan leromlott. A 2012-es legutolsó PISA felmérésen a magyar diákok mindenből rontottak a 2009-es teljesítményükhöz képest. A digitális szövegértésben a magyar diákok jelenleg Európában az utolsók.
 
Az MSZP kormányzása alatt a magyar tanulók szövegértése elérte az OECD-országok átlagteljesítményét.
 
Az államosított közoktatás szervezetileg is megbukott, mivel a KLIK létrehozása hatalmas tévedés volt. A központosított irányítás megbénítja az iskolákat, a KLIK tankerületi helytartói a félelem és a gyanakvás légkörét viszik a tanári szobákba.
 
Az MSZP kormányzása alatt az iskolák önállóan dönthettek szakmai kérdésekről, saját gazdálkodásukról. Az MSZP hagyta az iskolákat tanítani. A MSZP tudta, hogy a tanárok jól képzett, felnőtt szakemberek, akiknek semmi szükségük komisszárokra.
 
MSZP