mszp.hu | Belföld
2020. október 07. 22:10

Ma van a Tisztes Munka világnapja

Ma van a Tisztes Munka világnapja
Október 7-én a világ szakszervezetei felemelik szavukat a tisztes munkáért, a méltányos foglalkoztatásért, a munkavállalói jogok tiszteletben tartásáért.

Október 7-én, a Tisztes Munka Világnapján a Föld valamennyi országában felhívják a figyelmet az országokon belüli és az országok közötti, gyakran nagyságrendi gazdasági, szociális különbségekre. Szavukat emelik a szakszervezetek a megfelelő munkakörülményekért, a tisztes megélhetést biztosító jövedelmekért. Cél a nagy fokú egyenlőtlenség felszámolása.

Erős szakszervezeteket! Jogbiztonságot a munkahelyeken is!

Az MSZP, szociáldemokrata pártként olyan stratégiát fogadott el kongresszusán, amely határozottan kiáll a munkavállalók, a szakszervezetek jogaiért.

A szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére, pénzügyi helyzetük erősítésére van szükség. Részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanannyi költségvetési támogatást. Kezdeményezzük, hogy azokon a településeken, ahol szakszervezet működik, ott a szocialista polgármesterek mellett jöjjön létre tanácsadó testület a helyi vállalatok szakszervezeti vezetőiből, kössenek partnerségi megállapodásokat a helyi nagyobb szakszervezetekkel, valamint vonják be a szakszervezeti vezetőket az önkormányzati munkába.

Az MSZP egy szabad, igazságos, esélyteremtő államot ígér, amely képes megvédeni Magyarországot a klímaválság és koronavírus–járvány okozta gazdasági válság idején is, miközben világossá fogjuk tenni, hogy a Fidesz szűk körű, „elitpárti” érdekei miatt nem vesz tudomást ezekről a jelenségekről, ezért képtelen megvédeni az országot. A korrupt fideszes elit, és annak pártjának érdekei és a nép érdekei messzemenően eltérnek egymástól és ezt egyre több honfitársunk felismeri. Az MSZP ellenfelei azonban legkevésbé sem a Fidesz szavazói, hanem a Fidesz vezetése és az általa képviselt szűk, kiváltságos elit.

Kapcsolódó párttagok