Maffiakormányzás helyett jogállamot: döntsön az Alkotmánybíróság!

Ne a narancssárga tagkönyvek sorszámai, hanem a törvények mondják meg, mi legyen a földek sorsa – követelte Harangozó Gábor szerdán az Alkotmánybíróság épülete előtt.

Az országgyűlési képviselő bejelentette, hogy az MSZP az Alkotmánybíróságon támadja meg a mintagazdaságokról szóló kormányhatározatot, utólagos normakontrollra irányuló indítványt nyújtva be.

A politikus rámutatott, hogy a Fidesz elveszi mások tulajdonát és odaadja a saját embereinek, ahogy a trafikok esetében, úgy most a földekkel – méghozzá a saját alaptörvényüknek sem felelve meg, hiszen aszerint sarkalatos törvényben kell rendelkezni a földforgalomról, az integrált termelést végző üzemekről, a családi gazdaságokról, valamint a mezőgazdasági üzemekről, tehát arról, hogy mi számít kis- és mi nagygazdaságnak. Ezzel szemben a Fidesz azonban csak a földtörvényt vitte a Parlament elé, ezért önkényesen döntik el, mikor melyik gazdaságot veri szét.


Ez nem jogállam, hanem maffiakormányzás – jelentette ki Harangozó Gábor, aki tiszta viszonyokat követelt: tegyék le az asztalra az integráció feltételeit, hogy mi számít kis- és mi nagybirtoknak!

Úgy vélte, hogy ebben az esetben az is kiderülne, hogy a sokezer hektáros Mészáros-birodalom nem családi gazdaság, hanem oligarchabirtok.

Az indítványhoz elegendő aláírás gyűlt össze a Parlamentben, mert azt a Jobbik és az LMP képviselői is támogatták.

Kapcsolódó párttagok