mszp.hu | Belföld
2021. február 05. 19:39

Magára hagyja a magyar munkavállalókat a kormány, vagy hajlandó segíteni végre?

Magára hagyja a magyar munkavállalókat a kormány, vagy hajlandó segíteni végre?
Bezárhat egy nagy múltú sajtgyár Zalaegerszegen, ha itt sem segít a kormány a magyar embereknek. A helyszínen járt Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese.

Vásárosnaményban 500 varrónőt küldtek el. A Dunaújvárosban, szakszervezeti hírek szerint 5 ezer ember munkája 10 ezer ember megélhetése kerülhet veszélybe.
Az önkormányzatok, a tulajdonosok sokszor megpróbálnak segíteni, de mit tesz ilyenkor a kormány?

Az MSZP hónapok óta követeli, hogy a munkájukat vesztett emberek ne 3, hanem 9 hónapig kaphassanak munkanélküli ellátást, ami minimum nettó 100 ezer forint!

Úgy látjuk, hogy a kormány nem, vagy nem mindig segít, csak, ha az érdekei is úgy kívánják.

2011-ben a Fidesz-kormány akarta csökkenteni a munkanélküli ellátás idejét 6 hónapra, de Orbán Viktornak akkor is volt 20 bátor embere, akik még ezt a 6 hónapot is sokalták és sajnálták a bajba jutott emberektől, ezért a 3 hónapra csökkentést indítványozta. A fideszesek ezt mind meg is szavazták, ezzel is kárt okozva a magyar dolgozóknak.

Felmerül a kérdés, ha nem sikerül megoldani a zalaegerszegi, a vásárosnaményi, a dunaújvárosi dolgozók gondját, akkor mi lesz ezekkel az emberekkel?

Az MSZP szerint először a magyar embereknek kell segíteni! Ezért a 20 bátor embernek és a Fidesz valamennyi politikusának adott a lehetőség, hogy támogassák a Magyar Szocialista Párt indítványát és ezáltal segítsük a bajba jutott munkavállalókat: emeljük 9 hónapra az álláskeresési támogatás idejét és összegét minimum nettó 100 ezer forintra!

Nem holnap, nem ma, hanem már tegnap!

Kapcsolódó párttagok