Belföld, Gazdaság
2012. december 12. 05:54

Magas infláció, növekvő árak

Az Orbán-rezsim elmúlt egy évében a KSH legfrissebb adatai szerint az infláció 5,2 százalékot ért el. Ez éppen egy százalékkal magasabb a kormány által vártnál, de úgy tűnik, az Orbán-kormányt sem ez, és semmilyen más, az emberek számára fontos és egyben elszomorító gazdasági adat nem érdekli.

Nem érdekli a magas infláció, a csökkenő reálbér, a csökkenő hitelezés, a csökkenő belső fogyasztás. Nem érdekli, hogy az élelmiszer árak egy év alatt jóval az infláció fölött emelkedtek: összesen 7,1 százalékkal.

A kormányt nem érdekli, hogy az egyre inkább elszegényedő többség karácsony előtt miből fogja megvenni a 34 százalékkal drágább tojást, a 13,5 százalékkal drágább sertéshúst, 12,6 százalékkal drágább lisztet, a 11,3 százalékkal drágább sonkát.

Orbán Viktor 2009-ben azt mondta: akinek nem tetszik a magas infláció, azoknak a kormányváltást javasolja. Az MSZP ebben egyetért Orbánnal, a következő kiegészítésekkel: akinek nem tetszik a magas infláció, a csökkenő reálbér, vagy a drasztikusan emelkedő élelmiszerár, annak a kormányváltást javasoljuk.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő