mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. július 12. 12:26

Magyarázkodás helyett csökkenteni kell Európa legmagasabb áfáját! – reagálás Varga Mihály interjújára

Magyarázkodás helyett csökkenteni kell Európa legmagasabb áfáját! – reagálás Varga Mihály interjújára
Varga Mihály kínos magyarázkodásba kezdett az elszálló infláció miatt és azt állítja, hogy nem az áfa és nem is a kormány miatt drágulnak bizonyos termékek. A kétharmad és a rendkívüli felhatalmazás birtokában tényleg csak annyit tud mondani a kormány, hogy nem tehet semmit az infláció ellen?

Az igazság azonban az, hogy a Fidesz érdemben léphetne az elszabaduló árak megfékezéséért, ugyanis csökkenthetné Európa legmagasabb általános forgalmi adóját, ami érdemi segítséget jelentene a válságnak legkiszolgáltatottabb, alacsony jövedelmű embereknek.

Az idősek ráadásul csaknem egy éven keresztül hiteleznek a kormánynak azért, mert szándékosan alultervezi az inflációt minden évben. A nyugdíjasoknak most nem jelent segítséget, ha majd novemberben kaphatnak esetleg újabb alamizsnát. Mit csináljanak addig? Az élelmiszeren vagy a gyógyszeren spóroljanak azért, hogy át tudják vészelni valahogy az árak emelkedését? Az idei nyugdíjemelés eddig is csak arra volt elég, hogy azt az idősek az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban.

Varga Mihálynak pedig, ha nincs ötlete arra, hogy mit lehetne csinálni az infláció ellen, segítünk: a kormány ne nyerészkedjen extra mértékű adóval az élelmiszereken!

Az MSZP „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának hangsúlyos eleme a tisztességes megélhetés biztosítása, ezért az MSZP azt akarja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, azon kívül pedig minden más élelmiszeré 18 százalékra csökkenjen!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok