mszp.hu
2020. július 14. 14:19

Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
Az MSZP azt javasolja, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

Hazánk ne kaphasson érdemben kevesebb kohéziós- és agrártámogatást, mint eddig!

Több pénz kell az egészségügyre és a szociális ügyekre!

Ha a kormány nem tartja be a jogállami normákat, akkor a kormánytól vegyék el a pénzt, ne a magyaroktól, és ezeket a támogatásokat kapják meg közvetlenül a magyar vállalkozások, a magyarországi önkormányzatok és civilek!

A Fidesz úgy retteg a közpénzek felhasználásának európai szintű ellenőrzésétől, és az Európai Ügyészségtől, mint ördög a tömjénfüsttől.

Az EU pénze csak akkor kell, ha azt ők dönthetik el, hogy kire és mire költik, jellemzően ők maguk költik és sok esetben ők magukra, esetleg családjaikra, oligarcháikra, párttársaikra.

A Fidesz utolsó, 2009-es európai parlamenti választási programjában az szerepel, hogy "az Európai Uniót olyan hatáskörökkel kell felruházni, amelyek képessé teszik rá, hogy betartassa a jogállami normákat minden tagállamban". Ehhez képest a Fidesz mostani határozati javaslata épp ennek az ellenkezőjét tartalmazza.

A Fidesz el akarja kerülni a jogállamisági próbatételt, és korlátozni akarja a civil szervezetek mozgásterét! Ez nem szolgálja a nemzet érdekét, és elfogadhatatlan!

A Fidesz zsarolni próbálja az Európai Uniót és egyben elárulják saját vállalásaikat is. Érthetetlen, hogy miért rettegnek ennyire a jogállami kritériumok ellenőrzésétől.

Az MSZP igent mond a jogállamiságra, és nemet mond a gigantikus méreteket öltő korrupcióra!

A hazai és az Európai Uniós források tiszta és átlátható felhasználására van szükség! Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!