mszp.hu | Belföld
2021. december 21. 09:17

Magyarország előre megy, nem hátra?

Magyarország előre megy, nem hátra?
A gazdasági fejlettség tekintetében hazánk rosszabbul áll mint 26 éve – Magyarország előre megy, nem hátra?

Orbán Viktor szerint az utóbbi 10 év volt a legsikeresebb a magyar történelem elmúlt 100 évében, azonban a valóság ismét ellentmond a miniszterelnöknek. A 24.hu elemzése szerint ugyanis a gazdasági fejlettség tekintetében a régió 17 országa között Magyarország 1995-ben még az ötödik helyen állt, 2020-ra viszont már a hetedik helyre csúszott vissza. Magyarország előre megy, nem hátra?

A Fidesz rengeteg pénzt költött el olyan dolgokra, amelyek egyáltalán nem járultak hozzá a gazdaság fejlődéséhez, csupán a fideszes haverok és családtagok gazdagodását szolgálták. A NER dübörög, miközben egyre többen válnak szegényekké olyanok is, akiknek korábban biztos megélhetésük volt. Ma már ott tartunk, hogy a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él. A nyugdíjasok körében terjed a szegénység, 2010-hez képest megháromszorozódott a nélkülöző idősek aránya. A bérek nem versenyképesek a nyugati fizetésekkel, a magyar minimálbér is elmarad az uniós átlagtól, amelyet ráadásul jelentős mértékű adó terhel.

Az MSZP szerint az értelmetlen presztízsberuházások helyett olyan fejlesztéseket kell megvalósítani, amelyek hozzá tudnak járulni a gazdaság növekedéséhez. Továbbá a csakis egy szűk elit érdekeit kiszolgáló rendszer helyett gondoskodó államra van szükség, amely esélyt teremt mindenki számára a biztos megélhetésre.

MSZP