Magyarország győzött?

Magyarország akkor győzött volna Orbán Viktorral és a Fidesszel, ha a választási ígéreteiket betartva egymillió új munkahellyel, nagyarányú adócsökkentéssel és megszorításmentes hétköznapokkal hálálták volna meg a magyar emberek bizalmát.

Mindennek azonban az elmúlt három évben sajnos éppen az ellenkezőjét csinálta a Fidesz. A munkahelyek számát csak a saját rokonaik és haverjaik körében meg a statisztikai kiadványokban növelték, így három év után már 300 ezer új munkahellyel „tartoznak” Magyarországnak.

Három év alatt közel 40 új adót vezettek be vagy emeltek meg. Köztük az igazságtalan, egykulcsos szja-t, a telefonadót, fogyasztókkal fizettetett bankadót, a sárgacsekkadót és a 27%-os európai rekordáfát, amely az alapvető élelmiszereket feleslegesen drágítja.

Az államadósság csökkentése ürügyén lenyúlták a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont, ám az államadósságot a kormányváltás óta nem csökkentették, hanem növelték. Három év alatt hat megszorítócsomag keretében közel 3000 milliárd forint megszorítást pakoltak a magyar családok nyakába.

Magyarország győzött? A Fidesz haverjain és oligarcháin kívül szinte mindenki csak vesztett. Ha programunk alapján, az MSZP-vel jövőre győzünk, akkor viszont velünk nyernek a gyerekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és közepes-vállalkozók, és a nyugdíjasok. Nyernek, mert úgy kormányzunk, hogy igazság és szabadság uralkodjon hazánkban, ahol több a jólét és nagyobb a biztonság.

Török Zsolt,
szóvivő